Sauvignon

Blanc

                    Sauvignon blanc, soi de strugure cu origini în Sauternes, regiunea Bordeaux, Franța.

Plantațiile de viță de vie din soiul Sauvignon, au creșteri vegetative viguroase, strugurii formați fiind bine aparați de frunzele abundente, soarele deseori nu poate pătrunde să rumenească recolta și astfel se obțin caracteristici de soi – struguri colorați puternic în verde, notă de necopt, acumulează aciditate peste medie și conținut sporit de zaharuri.

 

                        Sauvignon blanc, vin cu aspect proaspăt, culoare alb-verde, arome catifelate de flori de viță de vie, flori de soc, cu note de fructe citrice. Gust revigorant de fructe exotice, pepene și piper galben. Poate fi servit alături de preparate ușoare. Sec sau demisec, vinul are caracteristica  PROASPAT

Traminer Roz 

              Traminer roz sau Gewürztraminer strugure cu origine în Italia, regiunea Tirolul de sud, comuna Tramin, cultivat foarte mult în Germania și Austria.

 Plantațiile de viță de vie din soiul Traminer au creștere vegetativă ponderată, cu frunze de  dimensiuni moderate, care lasă strugurii la vedere în bătaia soarelui. La coacere, strugurii au dimensiuni mici, sunt compacți, de culoare roz și fac contrast plăcut cu masa vegetativă de culoare verde. La maturitate strugurii acumulează cantitați mari de zaharuri, cu aciditate moderată și foarte aromați.

 

                   Vinul Traminer roz, de culoare galben deschis sau spre galben pai, dacă este învechit în butoaie de stejar,  are aroma puternică de trandafir, cu note de citrice și lemn. Gustul este influentat si el de aroma de trandafir, cu note de scorțișoară și fruct de mango. Poate fi servit alături de preparate ușoare. Sec sau demisec, vinul are caracteristica  MANDRU

Riesling

de Rhin 

                     Riesling de Rhin, viță de vie originară din regiunea RHIN, Germania, cultivată în toată zona viticolă a europei și cu foarte mult succes în România. Strugure compact de mărime medie, culoare verde, aspect necopt, la maturitate strugurii acumulează cantități mari de zaharuri cu aciditate ridicată.

 

                      Vinul Riesling de Rhin de culoare deschis verzui, arome de citrice și măr verde, gustul vioi, de caisa, piersică si mango, cu aciditate puternică. Poate fi servit alături de preparate din pește sau preparate grele, datorită acidității. Sec sau demisec, vinul are caracteristica 

VIOI

Riesling de Rhin.JPG

Chardonnay

                 Chardonnay soi de strugure alb, își are originea în Franța, regiunea Burgundia, comuna Chardonnay.  Este soiul cel mai bine tolerat de clima din zona subcarpaților de curbură, vorbind de temperatură, nivel hidric și altitudine, toate acestea conducand la primul soi ajuns la maturitate deplină, respectiv primul soi din plantație recoltat. Chardonnay este cel mai raspândit soi  de strugure plantat în întreaga lume și folosit pentru o largă paleta ca materie primă – vin bază pentru spumante, vinuri proaspete sau vinuri învechite.

 

                    Vinul  Chardonnay de culoare galben-verziue, cu arome de lamâie, flori de salcâm și iasomie, te încântă de la prima adulmecare. Gustul de fructe citrice și pepene galben, gustul de unt proaspat bătut, face din acest vin cel mai bine tolerat la toate felurile culinare din toate colțurile lumii.Sec, demisec, demidulce și dulce, vinul are caracteristica

 

VIBRANT

chardonnay.JPG

Feteasca

neagra

            Fetească Neagră vița de vie originară din țara noastră, regiunea Iașilor, localitatea Uricani, cultivată foarte bine în toata zona subcarpaților de curbură de la Dealul Mare, până la țara Vrancei, este un soi de strugure de marime mare, culoare albastru - violet inchis, crocant, slab aromat, cu un potențial mare de acumulare de zaharuri și aciditate sporită.

 

               Vinul Fetească Neagră fermentat pelicular, de culoare roșu rubiniu, nu foarte închis, cu arome de mure, vișine și prune uscate, gust plin de fructe de padure, prune coapte cu iz condimentat de scorțișoara și vanilie. Poate fi servit cu preparatele grele, carne roșie dar și la desert.

            Sec, demisec, demidulce și dulce, vinul are caracteristica

EMBLEMA

                        Vinul Fetească Neagră vinificat în alb, de culoare rose, cu arome de citrice, pepene galben și petale de trandafir, gust de fructe de padure și petale de trandafir, cu o  ușoară aciditate. Poate fi servit cu preparate ușoare sau la desert.

            Sec, demisec sau demidulce, vinul are caracteristica 

FRESH 

feteasca.jpg

MUSCAT OTTONEL

                   

           Muscat Ottonel soi de strugure de origine franceză, țara Loirei, oraș Angeres. Plantațiile de muscat ottonel sunt diferite de celelalte soiuri, de la prima frunză - prin colorit, verde deschis cu margini roșiatice, până la pârga strugurilor - prin aroma inconfundabilă de muscat. Strugurele mic, compact, viu colorat, este materia primă ideala pentru spumane la a doua fermentație și pentru vinurile tinere sau vinurile puse la învechit. La fel de bine pot trece ușor și ca struguri de masă.

 

                        Vinul Muscat Ottonel, de culoare galben deschis- galben pai, cu o aroma de lime, ceară din prisacă și petale de trandafiri, este aroma distinctă de muscat. Gustul de caisă coaptă, pere coapte și fagure cu miere, aciditate scăzută - face mare placere noilor doritori de vinuri. Se poate servi foarte bine ca desert, dar și în celelalte etape gastronomice. Sec, demisec, demidulce vinul are caracteristica

                                   AROMAT 

Muscat ottonel.JPG