Bine ați venit

Struguri

Carpații de Curbură formează un adapost natural, pantele line și largi cu expoziție sudică prezintă un debușeu mare de evacuare a aerului rece. Toate aceste condiții naturale, fac ca soiurile de Fetească Neagră, Traminer Roz, Chardonnay, Riesling de Rhin, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel să prezinte calități deosebite. Prelucrarea strugurilor și prepararea vinurilor se realizează în centrul propriu de vinificare.

podgoria valahă cotești

Culesul strugurilor

Culesul strugurilor este operația delicată prin care fructul este separat de vița-de-vie.  Odată strugurii culeși, sunt cântăriți, separați de ciorchini și zdrobiți, apoi supuși unei operații de macerare peliculară pentru a extrage din pieliță diversitatea compușilor sau culorii, care contribuie la forma finală a mustului. Pentru strugurii negri mustuiala este condusă în fermentatoare speciale de fermentație peliculară, din care se obține mustul roșu ravac, care este condus la fermentația alcoolică finală, și mustiala grosieră, care se separă de tescovină prin presare. Pentru strugurii albi se continuă cu trecerea mustuielii prin presă, unde se separa mustul propriuzis de tescovină (pieliță, pulpă și semințe), în diferite fracții, respectiv must ravac sau must de presă, care trec la tehnologii diferite de separare de burbe și mai departe la fermentație alcoolică în fermentatoare cu temperatură controlată. Fermentația se consideră terminată atunci când vinul are caractreristicile propuse, respectiv demidulce, demisec sau sec și este momentul când se separă de sedimentele grosiere. Vinurile obținute sunt păstrate în tancuri de inox până la îmbuteliere.

Strugurii

podgoria valahă cotești

Struguri - Soiuri Albe

podgoria valahă cotești

Struguri - Soiuri Roșii

Podgoria Valaha Cotesti
Podgoria Valaha Cotesti

podgoria valahă cotești

Riesling Rhin

Riesling Rhin, după cum îi spune și numele, este originar din regiunea Rhin, din Germania.  Este un soi cultivat în toată zona viticolă din Europa și cu mare success și în România. Cu note de caprifoi, fructate și chiar de pâine prăjită. Riesling Rhin, este un soi contrastant, care nu se aliniază unei direcții. Este un vin rece, calculate, dar în același timp cald, jucăuș și relaxat.

ha suprafață cultivată
0

podgoria valahă cotești

Traminer

Traminer este un soi de strugure originar din Italia, din zona Tirolului de Sud, cultivat foarte mult în Germania și Austria. Condimentele și petalele de trandafir sunt notele predominante ale acestui soi de strugure. Deși foarte parfumat, care te poate conduce cu gîndul la vin dulce, acest soi te ia mereu prin surprindere cu gustul său extrem de sec.

ha suprafață cultivată
0
Podgoria Valaha Cotest
Strugurii

podgoria valahă cotești

Chardonnay

Chardonnay este un strugure originar din Franța, din zona Burgundia. Chardonnay este cel mai răspândit soi  de strugure plantat în întreaga lume, fiind preferat de majoritatea producătorilor de vin. Cu notele sale distinctive de miere, flori de luncă, unt prospăt, măr, pară, pîine proaspăt coaptă și nu numai. Chardonnay-ul este soiul cel mai bine tolerat de clima din zona subcarpaților de curbură, vorbim aici de temperatură, nivel hidric și altitudine.

ha suprafață cultivată
0

podgoria valahă cotești

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc este un soi de strugure cu origini în Sauternes, regiunea Bordeaux, Franța. Cunoscut și ca vinul maselor, Sauvignon Blanc este un soi care te surprinde prin intensitatea gustului. Cu note sparanghel, agrișe, lămâi, floare de soc, plante proaspte și altele, Sauvignon Blanc este soiul cu creșteri vegetative viguroase, strugurii formați fiind bine aparați de frunzele abundente, soarele deseori nu poate pătrunde să rumenească recolta și astfel se obțin caracteristici de soi – struguri colorați puternic în verde, notă de necopt, acumulează aciditate peste medie și conținut sporit de zaharuri.

ha suprafață cultivată
0
Podgoria Valaha Cotest
Podgoria Valaha Cotest

podgoria valahă cotești

Muscat Ottonel

Muscat Ottonel este un vin  originar din Franța, zona Loirei, care s-a răspândit pe suprafețe mari în România. Are note de fructe exotice și apă de trandafir, și s-a adaptat perfect climei din zona Cotești. Strugurele mic, compact, viu colorat, este materia primă ideala pentru spumane la a doua fermentație și pentru vinurile tinere sau vinurile puse la învechit. La fel de bine pot trece ușor și ca struguri de masă.

ha suprafață cultivată
0

podgoria valahă cotești

Fetească Neagră

Feteasca Neagră este un soi autohton românesc, din regiunea Iași, care se cultivă foarte bine în toata zona subcarpaților de curbură de la Dealul Mare, până la țara Vrancei. Cu note fructate de coacăze, mure, prune uscate, vișine negre, dar și cu note condimentate de vanilie, piper,scorțișoară, Feteasca Neagră are o textură prospătă și catifelată.

ha suprafață cultivată
0
Podgoria Valaha Cotesti