Despre Noi

Podgoria este situata intre Valea Milcovului si Valea Ramnicului, la 13 km de orasul Focsani, pe drumul national DN2. Marturiile arheologice pun in evidenta faptul ca din cele mai vechi timpuri, de pe vremea dacilor in aceasta zona se cultiva vita-de-vie. Zona este denumita de geograful francez Emmanuel De Martonn "Dealurile Ramnicului"

Compozitia geologica a solului este alcatuita din straturi de prundis si pietris care formeaza solurile aerate favorabile dezvoltarii vitei de vie. Solul prezinta o culoare rosie-bruna. In timpul zilei absoarbe caldura razelor de soare pe care o cedeaza in timpul noptii. Aceasta proprietate a solului, face ca vita de vie, in aceasta zona, sa prezinte calitati deosebite.

 

Carpatii de curbura formeaza un adapost natural, pantele line si largi cu expozitie sudica prezinta un debuseu mare de evacuare a aerului rece. Toate aceste conditii naturale, in care se dezvolta vita-de-vie pe aceste meleaguri, fac ca soiurile FETEASCA NEAGRA, TRAMINER, SAUVIGNION BLANC, RIESLING de RHIN, MUSCAT OTTONEL, CHARDONNAY,  sa prezinte calitati deosebite.

 

Strugurii obtinuti de pe cele 81 ha de vita de vie se prelucreaza in centrul de vinicatie al societatii. Vinurile obtinute aici, se realizeaza in conditii speciale de fermentatie controlata, sub stricta supraveghere a specialistilor. Vinul este depozitat in conditii speciale.