Bine ați venit

Podgoria
Valahă Cotești

Povestea

Podgoria Valahă Cotești

Podgoria Valahă Cotești ”este, într-un fel, simbolul Marii Uniri. Nu doar pentru că este la granița (fostă) între cele două principate române. Ci și pentru că are în plantații soiuri îndrăgite atât în/din Moldova cât și în Țara Românească. Cotești poate foarte bine să încapă în Moldova, dar la fel de bine și în Valahia. Însă, până la urmă, ea nu e decât o îngemănare, o unire – în vinuri, dar și în terroir/pământuri a celor două țări românești care, prin actul lor primordial, au constituit România (…)” – Mihail Gălățeanu ”Cotești, la temelia Unirii”, newscompany.ro.

suprafață plantată

81 hectare

TERROIR

Prundiș și pietriș

SOIURI

Chardonnay, Riesling de Rhin, Muscat Ottonel, Traminer, Fetească Neagră

Terroire

Compoziția geologică a solului este alcatuită din straturi de prundiș și pietriș care formează solurile aerate favorabile dezvoltării viței-de-vie. Solul prezintă o culoare roșie-brună. În timpul zilei absoarbe căldura razelor de soare pe care o cedează în timpul nopții. Această proprietate a solului, face ca vița-de-vie, în această zonă, să prezinte calități deosebite.

Clima

Ecoclimatul zonei este unul temperat continetal, caracterizat prin valori de temeratură crescute în timpul zilei și cu precipitații mai reduse. În perioada înfloririi valorile temparaturii sunt între 18,5 și 19,5 grade Celsius. Temperaturile medii în lunile de vară sunt de 21,4 grade în luna iulie și de 26,7 grade în luna august. Numărul zilelelor fără îngheț ajung la 214, iar numărul zilelor cu temperaturi extreme este foarte redus.

Struguri

Carpații de Curbură formează un adapost natural, pantele line și largi cu expoziție sudică prezintă un debușeu mare de evacuare a aerului rece. Toate aceste condiții naturale, fac ca soiurile de Fetească Neagră, Traminer Roz, Chardonnay, Riesling de Rhin, Sauvignon Blanc și Muscat Ottonel să prezinte calități deosebite. Prelucrarea strugurilor și prepararea vinurilor se realizează în centrul propriu de vinificare.

Podgoria valahă cotești

Localizare

Crama - images - Cotesti

Într-un mic colț de țară, între Valea Milcovului și Valea Râmnicului, la 13 km de orașul Focșani, pe un deal scăldat de razele calde ale soarelui, se arată semeață Podgoria Valahă Cotești. Este afacerea familiei noastre, familia Furtună, iar numele nostru este strâns legat de această zonă și de viticultura din această zonă. Ne-am droit să ne punem amprenta pe aceste meleaguri de poveste, prin tot ceea ce facem, de la cultivatul vițe-de-vie și până la desăvârșirea vinului. Povestea noastră este povestea vinului. Povestea noastră o găsești în fiecare strop de vin.

Podgoria

Tururi și Degustări

Descoperă vinurile și Podgoria Valahă Cotești prin intermediul acestei experiențe unice.

podgoria

Evenimente

Plănuiești organizarea unui eveniment corporate sau a unui eveniment privat și cauți o locație inedită? Te invităm la Podgoria Valahă Cotești!

podgoria

Ședințe Foto

Organizează o ședință foto într-un cadru de poveste, la Podgoria Valahă Cotești.